Cu Eqbiota® poți fi sigur că alegi varianta potrivită de tulpini  probiotice pentru familia ta.

Ce sunt probioticele?

Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), probioticele sunt definite ca:
 
Microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă gazdei un beneficiu pentru sănătate”.
 
Probioticele sunt componentă integrantă a corpului uman încă de la naștere, acestea luând parte la lupta organismului în prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de virusuri sau bacterii. Lupta, în final câștigătoare, are loc dacă există un echilibru la nivelul microbiotei intestinale. De asemenea, probioticele au un rol foarte important în digerarea nutrienților și asimilarea în cantitătile necesare corpului. 

Cum funcționează probioticele?

Modernizarea, industrializarea, tehnologizarea sunt factori care ne slăbesc imunitatea sau ne agravează bolile deja dezvoltate. În condiții normale de mediu, atat cel exterior cât și cel din interior (fizic și psihic, obiceiuri alimentare nesănătoase, medicamente),  tubul digestiv nu ar trebui să se lupte constant cu alergeni, substanțe chimice și  microorganisme potențial dăunătoare. Toate acestea combinate cu stresul de zi cu zi duc la dezechilibre la nivelul florei intestinale.  

Probioticele creează un filtru la nivelul intestinului ce oferă protecție împotriva microbilor neprietenoși. În situațiile în care flora intestinală suferă dezechilibre, se recomandă suplimentarea cu probiotice, acestea fiind capabile sa colonizeze temporar tractul intestinal pentru o restabilire a echilibrului. 

Emoțiile noastre și afecțiunile intestinale

Stresul, termenul din ce în ce mai folosit și simțit de către toate vârstele, este cel care poate aduce cel mai important aport în slăbirea imunitătii. De aceea a fost concluzionat că, multe din dezechilibrele florei intestinale sunt datorate unui alterări a comunicarii dintre intestin si creier.

Axa creier-intestin reglează nu doar digestia și relația apetit/sațietate- sau senzația de prea plin, dar și funcții cognitive și psihologice mai înalte. De asemenea, funcționarea defectuoasă a acestei concexiuni poate antrena boli inflamatorii intestinale, poate altera răspunsul acut și cronic la stres și poate genera comportamente modificate.
Așadar, legătura dintre sistemul digestiv și emoțiile noastre este strânsă. Mulți dintre noi avem manifestări digestive în situații de stres, pe care le-am experimentat cu siguranță, cel puțin o data în viață. 

De aceea se spune despre intestin că este al doilea creier, pentru că în componența lui se află milioane de celule neuronale care funcționează inteligent pe cont propriu.

De aceea avem nevoie atât de grijă pentru creierul nostru cât și de probiotice pentru a îmbunătăți echilibrul de la nivelul intestinului.  
Scroll to Top
Scroll to Top